Pitney Bowes

Den danske PB Software blog

WMS-kort i MapInfo Pro 15.2

by Peter Horsbøll Møller | 11. April 2016 | 1 kommentar

Vi har haft en række brugere melde problemer med MapInfo Pro 15.2 og anvendelse af WMS-kort. Problemerne har vist sig ved, at MapInfo Pro efter et stykke tid begynder at melde fejl på rasterhandleren.

Rasterhandleren er en udvidelse til MapInfo Pro, der gør den i stand til at læse forskellige rasterformater. I praksis finder du disse rasterhandlere som filer i installationsmappen.

Filerne har en filtype, der starter med RH. Det tredje bogstav i filtypen kan være et hver bogstav mellem A og Z. Det er afgørende for i hvilken rækkefølge MapInfo Pro vil undersøge om en rasterhandler understøtter et givet rasterformat. A kommer først og Z til sidst.

Det har vist sig at der er nogle problemer med to rasterhandlere i installationsmappen: MIRasterHandler.rha og MIRasterHandlerGDAL.rha.

MapInfo Pro 15.2 Raster Handlers Original

Ved at ændre deres filtype fra RHA til RHZ kan man få MapInfo Pro til at anvende en af de andre rasterhandlere til at tolke rasterbillederne fra WMS-tjenesten.

MapInfo Pro 15.2 Raster Handlers Renamed

Hvis du altså oplever ustabilitet i MapInfo Pro 15.2 og rasterhandler fejlmeldinger, kan du løse det på ovenstående måde.

Det er vigtigt, at du installerer opdateringen MapInfo Pro 15.2.2, inden du omdøber filerne. Opdateringen lægger nemlig nogle nye versioner af ovenstående rasterhandlere ind i installationsmappen og genskaber dermed problemet.

Please observe our community guidelines when posting comments.

This blog is hosted by Pitney Bowes Inc. By using this blog you agree that you are solely responsible for any comment you post to the Blog and you agree to abide and be bound by the Pitney Bowes TERMS OF USE.

Please stay on topic. We may redirect certain submissions if they are better handled through another channel such as customer service. With regard to the content of any submissions you make through this Blog, you agree to remain solely responsible and agree to not submit materials that are unlawful, defamatory, abusive or obscene. You also agree that you will not submit anything to this Blog that violates any right of a third party, including copyright, trademark, privacy or other personal or proprietary rights.

Pitney Bowes reserves the right to terminate your ability to use and/or submit posts to this Blog. Pitney Bowes may not review all postings and is not responsible for comments posted on this Blog. Pitney Bowes nevertheless retains the right to not post, edit a posting or to remove any postings in its sole and absolute discretion.

  • Håkan

    Stort tack Peter, detta ska jag se till att sprida till svenska användare också!