Pitney Bowes

Den danske PB Software blog

Vinduet Tabeloversigt

by Peter Horsbøll Møller | 25. April 2014 | Ingen kommentarer

I forbindelse med vores MapInfo Tour 2014 gennemgik jeg en lang række af de nye funktioner, der er kommet i MapInfo Professional 10.5, 11.0, 11.5 og 12.0.

Jeg blev via vores spørgeskemaundersøgelse gjort opmærksom på at det måske gik lidt for hurtigt. Derfor har jeg valgt at lave en opsamling her op bloggen via en række indlæg.

I dag skal vi kigge lidt på vinduet Tabeloversigt.

Vinduet Tabeloversigt er et flydende vindue i stil med Lagkontrollen. Hvor lagkontrollen hjælper dig med at styre lag og kort, hjælper Tabeloversigten dig med at få et overblik over dine tabeller.

Har du ikke Tabeloversigten åben, kan du åbne den via Tabel > Tabelliste…. Efterfølgende vil vinduet forblive åbent indtil du evt. lukker det. Vinduet kan hægtes fast til siden af brugerfladen i MapInfo Professional ligesom Lagkontrollen.

Tabeloversigten 3 eksempler

I vinduet kan du se de tabeller, du har åben i din session. Du kan sortere tabellerne alfabetiske eller med de sidst åbnede tabeller øverst.Du kan også vælge at gruppere tabellerne efter deres type, så du nemmere kan finde specifikke tabeller. Og endelig kan du filtrere i tabellerne via feltet øverst i vinduet.

Tabeloversigten HøjrekliksmenuUdover at se hvilke tabeller, du har åben, kan du også udføre handlinger på tabellerne via Tabeloversigten. Marker en eller flere tabeller og højreklik på dem. I højrekliksmenuen kan du se hvilke funktioner, du har adgang til.

Bemærk at nogle funktioner kun virker på specifikke tabeller og at andre funktioner kun virker på en tabel. De funktioner, som du ikke kan anvende, er nedtonet i menuen.

Du kan også trække en eller flere tabeller fra Tabeloversigten over i et eksisterende kortvindue for at tilføje disse til kortet.

Trækker du tabellerne ud på et “tomt” område i MapInfo Professional, vil tabellerne blive åbnet i et nyt kortvindue eller i et listevindue, hvis tabellen ikke er kortlægsningsklar.

PS: De to menupunkter “Locate File In Windows Explorer” og “Open Tab File in UEStudio” er ikke standardfunktioner i MapInfo Professional. Det er funktioner, som bliver tilføjet til højrekliksmenuen af det gratis værktøj WindowHelper.

Tabeloversigten tilføjede vi til MapInfo Professional i v10.5.

Please observe our community guidelines when posting comments.

This blog is hosted by Pitney Bowes Inc. By using this blog you agree that you are solely responsible for any comment you post to the Blog and you agree to abide and be bound by the Pitney Bowes TERMS OF USE.

Please stay on topic. We may redirect certain submissions if they are better handled through another channel such as customer service. With regard to the content of any submissions you make through this Blog, you agree to remain solely responsible and agree to not submit materials that are unlawful, defamatory, abusive or obscene. You also agree that you will not submit anything to this Blog that violates any right of a third party, including copyright, trademark, privacy or other personal or proprietary rights.

Pitney Bowes reserves the right to terminate your ability to use and/or submit posts to this Blog. Pitney Bowes may not review all postings and is not responsible for comments posted on this Blog. Pitney Bowes nevertheless retains the right to not post, edit a posting or to remove any postings in its sole and absolute discretion.