Pitney Bowes

Den danske PB Software blog

Hvordan opretter jeg punkter ud ad en polylinje?

by Peter Horsbøll Møller | 18. March 2013 | Ingen kommentarer

På vores netop overstående MapInfo roadshow fik jeg til Tips & Tricks session et spørgsmål om oprettelse af punkter/stationeringer ud ad en eksisterende polylinje.

Dette kan man løse med programmet Toolbox, som man kan hente på Routeware’s hjemmeside under downloads.

Det er funktionen Add Nodes, som vi skal have fat i.

I MapInfo Professional indlæser jeg programmet via Værktøj > Kør MapBasic-program.

Funktionen fungerer på en tabel eller en forespørgsel. Den fungerer ikke direkte på den aktive udvælgelse, så man skal vise sin udvælgelse i et listevindue for at få den navngivet.

Vælg nu menupunktet Værktøj > RouteWare ToolBox > Add nodes to line.

I den nu viste dialogboks har du en række muligheder for at få placeret punkter langs din(e) polylinje(r):

I vores tilfælde vælger vi vores navngivne forespørgselstabel (Query2) og de her viste muligheder og få placeret såvel start som slutpunkt, samt punkter for hver 100 meter både på linjen og forskudt 10 meter til højre og venstre.

Resultatet ser således ud med punkter langs linjen.

Zoomer vi lidt tættere på kan vi se, at der er punkter både midt på og på højre og venstre side. Vi vi sætter labels på med udgangspunkt i kolonnen Offset, kan vi afstanden fra polylinjen start svarende til stationeringen.

Jeg viste også, hvordan vi med et labeludtryk kan “nøjes” med at få vist labels på punkterne midt på linjen (code = 0).

Udtrykket er i dette tilfælde:
Left$(FormatNumber$(offset), Len(FormatNumber$(offset))*Int(code=0))

Læs eventuelt mere om Labelbetingelser.

Det endelige kort ser nu således ud.

Som nogen nævnte på sessionen, så kan man selvfølgelig opnå det samme ved kun at oprette punkter for centerpunkterne ud ad polylinjen.

Peter

Please observe our community guidelines when posting comments.

This blog is hosted by Pitney Bowes Inc. By using this blog you agree that you are solely responsible for any comment you post to the Blog and you agree to abide and be bound by the Pitney Bowes TERMS OF USE.

Please stay on topic. We may redirect certain submissions if they are better handled through another channel such as customer service. With regard to the content of any submissions you make through this Blog, you agree to remain solely responsible and agree to not submit materials that are unlawful, defamatory, abusive or obscene. You also agree that you will not submit anything to this Blog that violates any right of a third party, including copyright, trademark, privacy or other personal or proprietary rights.

Pitney Bowes reserves the right to terminate your ability to use and/or submit posts to this Blog. Pitney Bowes may not review all postings and is not responsible for comments posted on this Blog. Pitney Bowes nevertheless retains the right to not post, edit a posting or to remove any postings in its sole and absolute discretion.