Pitney Bowes

Den danske PB Software blog

MapBasic webinar: Introduktion til MapBasic

by Peter Horsbøll Møller | 1. February 2013 | Ingen kommentarer

I onsdags afholdte vi årets første webinar i MapBasic brugergruppen. Omdrejningspunktet var her, hvordan man kommer i gang med MapBasic og målgruppen var dermed de ikke så erfarne.

Tilbagemeldinger tyder på dette, men samtidigt var der også nogle af de mere erfarne, der var glade for at få et lille kig på programmet MapBasic IDE.

På webinaret så vi lidt på MapBasic IDE, som udviklingsværktøj. MapBasic IDE har den fordel i fht. til andre tredjeparts-tekstbehandlingsprogrammer, at den er målrettet mod MapBasic og derfor nem at komme i gang med.

Vi tog også et kig på de forskellige muligheder for hjælp, herunder MapBasic hjælpefilen, referencenmanualen og brugermanualen. de har alle nogle afsnit som er essentielle at få kigget på, når man nu kaster sig over udvikling af store eller små MapBasic-programmer.

Jeg gav også lidt tips til hvordan man kan bruge MapBasic-vinduet til at få genereret den MapBasic-kode, som man helt eller delvist skal bruge i sit program.

Endelig lavede vi et lille program, der kunne åbne nogle tabeller i et kortvindue og sætte nogle foruddefinerede lag- og labelindstillinger på disse.

Du kan hente eksempel-program, kildekode og præsentationen her: MapBasic webinar – Introduktion til MapBasic.

Næste webinar er planlagt til d. 6. marts 2013. Her er temaet “SQL”. Har I nogle konkrete ting, I gerne ser inddraget i dette webinar, så giv mig et praj. Jeg sender snarest en invitation til webinaret til medlemmerne i MapBasic brugergruppen.

Peter

Please observe our community guidelines when posting comments.

This blog is hosted by Pitney Bowes Inc. By using this blog you agree that you are solely responsible for any comment you post to the Blog and you agree to abide and be bound by the Pitney Bowes TERMS OF USE.

Please stay on topic. We may redirect certain submissions if they are better handled through another channel such as customer service. With regard to the content of any submissions you make through this Blog, you agree to remain solely responsible and agree to not submit materials that are unlawful, defamatory, abusive or obscene. You also agree that you will not submit anything to this Blog that violates any right of a third party, including copyright, trademark, privacy or other personal or proprietary rights.

Pitney Bowes reserves the right to terminate your ability to use and/or submit posts to this Blog. Pitney Bowes may not review all postings and is not responsible for comments posted on this Blog. Pitney Bowes nevertheless retains the right to not post, edit a posting or to remove any postings in its sole and absolute discretion.