Pitney Bowes

Den danske PB Software blog

MapBasic Udviklerdag – opsamling

by Peter Horsbøll Møller | 4. June 2012 | Ingen kommentarer

Vi har netop gennemført vores tredje MapBasic Udviklerdag med 20 deltagere.

Tak til deltagerne og indlægsholdere for en god dag med gode indlæg, spørgsmål, kommentarer og diskussioner.

Nogle af de ting, jeg tog med fra denne udviklerdag, var ønsket om nogle eksempler, som starter helt fra bunden. F.eks. på hvordan man opretter en knap eller et menupunkt.  Derudover var der lidt interesse for et hurtigt kursus i “tolkning af syntaks”. Det vil overveje, hvordan vi kan gøre bedst muligt, evt. via vores webinarer eller som indlæg her på bloggen.

Har I andre emner, som I gerne ser vi tager op, så skriv en kommentar om det her på bloggen.

Jeg vil også gerne opfordre til at man prøver at skimme MapBasic User Guide. Det er altså ikke noget dårligt sted at starte, hvis man gerne vil lave nogle små – eller større – MapBasic-programmer. Man kan vælge at hoppe over de emner, som ikke lige har interesse i første omgang.

Nedenfor finder du links til de forskellige indlæg og eksempelkode.

Nyheder i MapBasic 11.0.x og 11.5

En kort gennemgang af nyhederne i de seneste versioner af MapBasic.

Ny MapBasic editor: MapBasic IDE

En introduktion til den nye gratis MapBasic editor, MapBasic IDE, som er lavet med række smarte ting, som gør det nemmere at skrive MapBasic-kode.

Værktøjer fra værktøjskassen

Søren Breddam, Stevn Kommune, har som altid fokus på at optimere og automatisere opgaverne.

Her er nogle gode bud på, hvordan det kan gøres med MapBasic. Mange af Søren’s små værktøjer er på blot et par linjer, men det betyder ikke, at de ikke har været noget værd – snarere tvært imod.

Hvordan kommer man i gang med MapBasic

Niels Lundbye-Christensen, Jammerbugt Kommune, præsenterer nogle af de MapBasic-programmer, de har lavet i Jammerbugt Kommune.

De har også selv været i gang med at tegne egne ikoner til nogle af deres programmer. Disse blev tegnet i MSPaint og indsat i DLL vha. programmet Resource Hacker. Tilbage i 2001 skrev Jacques Paris artiklen Icons for MapInfo Buttons og for et par år siden skrev min hollandske kollega Egge-Jan Pollé  artiklen Using Pelles C to create a DLL with custom toolbar buttons om brugen af Pelles C til at lave dll’er med ikoner.

Unfuddle, adgang til delte MapBasic moduler

En hurtig gennemgang af hvordan man kan få adgang til de fælles MapBasic moduler og programmer på Unfuddle.

Med unfuddle kan I:

  • Hente de fælles MapBasic moduler
  • Hente eksempel-programmer
  • Oprette “tickets” med ønsker til nye funktioner

Workshop om opsætningsfiler, menuer og menupaletter

Vi så på, hvordan man nemt kan læse og skrive opsætningsfiler fra MapBasic, hvordan man kan lave dynamiske menuer og menupaletter via en opsætningsfiler og hvordan man laver undermenuer.

Kildekode til de enkelte øvelser og det færdige program kan i enten finde i Unfuddle (via Repositories > Workshop Config Files, menus and buttonpads Danish) eller I kan hente det færdige program og tilhørende kildekolde via nedenstående link.

Peter

Please observe our community guidelines when posting comments.

This blog is hosted by Pitney Bowes Inc. By using this blog you agree that you are solely responsible for any comment you post to the Blog and you agree to abide and be bound by the Pitney Bowes TERMS OF USE.

Please stay on topic. We may redirect certain submissions if they are better handled through another channel such as customer service. With regard to the content of any submissions you make through this Blog, you agree to remain solely responsible and agree to not submit materials that are unlawful, defamatory, abusive or obscene. You also agree that you will not submit anything to this Blog that violates any right of a third party, including copyright, trademark, privacy or other personal or proprietary rights.

Pitney Bowes reserves the right to terminate your ability to use and/or submit posts to this Blog. Pitney Bowes may not review all postings and is not responsible for comments posted on this Blog. Pitney Bowes nevertheless retains the right to not post, edit a posting or to remove any postings in its sole and absolute discretion.