Pitney Bowes

Den danske PB Software blog

GeoRSS

by Peter Horsbøll Møller | 11. March 2011 | Ingen kommentarer

Jordskælvene ved Japan i dag fik mig til at tænke på at vi for år tilbage lavede en GeoRSS-læser til MapInfo Professional.

Med denne læser kan man f.eks. koble sig op med RSS-tjenester med jordskælv, f.eks. dem USGS, U. S. Geological Survey, som kan findes under Latest Earthquakes: Feed and data.

USGS tilbyder en række tjenester med jordskælv, afgrænset efter tid og/eller størrelse, se selv mere på ovenstående side.

Når du installere GeoRSS-læseren er den først med en række andre GeoRSS-tjenster, som man kan anvende.

Henter man de sidste syv dages jordskælv over 2,5 richter kan man med lidt “trylleri i MapInfo Professional skabe nedenstående kort, der viser jordskælvene omkring Japan for perioden 9. – 11. marts 2011.

For hele verden vil kortet se således ud:

Som man kan se har Japan fået langt de fleste jordskælv fra 6 richter og op. Heldigvis er langt de fleste skælv sket ude i vandet, men den tsunami, som det har skabt er nok heller ingen spøg – hverken for Japan eller andre lande, der bliver ramt af den.

I begge tilfælde har jeg brugt Bing Maps som baggrundskort – smart med et verdenskort lige ved hånden i MapInfo Professional 10.5.

Peter

Please observe our community guidelines when posting comments.

This blog is hosted by Pitney Bowes Inc. By using this blog you agree that you are solely responsible for any comment you post to the Blog and you agree to abide and be bound by the Pitney Bowes TERMS OF USE.

Please stay on topic. We may redirect certain submissions if they are better handled through another channel such as customer service. With regard to the content of any submissions you make through this Blog, you agree to remain solely responsible and agree to not submit materials that are unlawful, defamatory, abusive or obscene. You also agree that you will not submit anything to this Blog that violates any right of a third party, including copyright, trademark, privacy or other personal or proprietary rights.

Pitney Bowes reserves the right to terminate your ability to use and/or submit posts to this Blog. Pitney Bowes may not review all postings and is not responsible for comments posted on this Blog. Pitney Bowes nevertheless retains the right to not post, edit a posting or to remove any postings in its sole and absolute discretion.