Pitney Bowes

Den danske PB Software blog

Fjerne adgang til Bing i MapInfo Professional

by Peter Horsbøll Møller | 18. February 2011 | 1 kommentar

Tilføjet et link til en tilrettet menufil nederst

I MapInfo Professional 10.5 gjorde vi det muligt nemt at tilgå baggrundskort for hele verden fra Bing. Disse baggrundskort kan man tilgå via to knapper og to menupunkter i brugerfladen i MapInfo Professional.

Vi oplever dog at nogle af vore offentlige kunder ikke er trygge ved at give deres brugere adgang til disse data, når de i forvejen har adgang til tilsvarende, og ofte bedre data internt. De efterspørger derfor muligheden for at fjerne adgangen til Bing fra MapInfo Professional.

Man kan fjerne adgangen til Bing ved at fjerne ovennævnte knapper og menupunkter i MapInfos menufil (MapInfow.mnu). Menufilen kan findes et par steder, så det er vigtigt man får fat på den rigtige.

Som udgangspunkt findes den i samme mappe, som MapInfo Professional er installeret i. Hvis man anvender Arbejdsgruppemappe-funktionen, hvor MapInfo Professional tilgår en række fælles filer på et centrals sted, kan menufilen også optræde her. Man kan se hvor denne mappe findes via Indstillinger > Grundindstillinger > Biblioteker… > Arbejdsgruppemappe.

Når du har fundet menufilen, bør du tage en kopi af den inden du begynder at redigere i den!

Åbn så menufilen i en teksteditor.

Først vil vi udkommentere menupunkterne til Bing. Disse findes i menuen Filer som optræder næsten øverst i menufilen. Du udkommenterer en linje ved at sætte en ‘ (Det er det tegn, der findes på samme knap som *)

Hefter skal vi finde knapperne til Bing. Du kan eventuelt søge efter teksten “Standard”, da knapperne optræder på menupaletten Standard. Den optræder næsten helt nede i bunden af menufilen.

På billederne er de linjer, der skal udkommenteres, markeret med rødt.

Gem nu filen og genstart MapInfo Professional. Nu er knapperne og menupunkterne til Bing forsvundet. Hvis de ikke er forsvundet anvender MapInfo Professional en anden menufil, end du forventer.

Du kan hente en version af den danske menufil uden Bing-knapper og menupunkter her: MapInfow.mnu

Peter

Please observe our community guidelines when posting comments.

This blog is hosted by Pitney Bowes Inc. By using this blog you agree that you are solely responsible for any comment you post to the Blog and you agree to abide and be bound by the Pitney Bowes TERMS OF USE.

Please stay on topic. We may redirect certain submissions if they are better handled through another channel such as customer service. With regard to the content of any submissions you make through this Blog, you agree to remain solely responsible and agree to not submit materials that are unlawful, defamatory, abusive or obscene. You also agree that you will not submit anything to this Blog that violates any right of a third party, including copyright, trademark, privacy or other personal or proprietary rights.

Pitney Bowes reserves the right to terminate your ability to use and/or submit posts to this Blog. Pitney Bowes may not review all postings and is not responsible for comments posted on this Blog. Pitney Bowes nevertheless retains the right to not post, edit a posting or to remove any postings in its sole and absolute discretion.

  • Kenneth Slot

    Hej Peter
    Det var dejligt, tak for hjælpen.

    /Kenneth